Pravila i aktivnosti I♥FILM KLUB-a

I♥FILM KLUB će biti stacioniran u Kinu Meeting Point i Caffe-u Meeting Point, gdje će im biti obezbjeđen prostor za okupljanje.
• Članovi kluba trebaju biti zaljubljenici filma i filmske umjetnosti.
• Za članove kluba, sve projekcije filmova u Kinu Meeting Point će biti besplatne.  Za svaku kupljenu kartu članovi imaju 20% popusta (maximalni broj karata kupljenih po projekciji  je dvije).
• Aktivnosti kluba se planiraju održavati tokom čitave godine, uz mogućnost organizovanja obuka na godišnjem nivou (od Festivala do Festivala). • Klub će u svom radu organizovati radionice za njegove članove, koji  će se na taj način upoznavati sa filmom i radom kina uopšte. Radionice će uključivati: organizaciju rada Kina Meeting Point, puštanje filmova, upoznavanje sa regulacijom zvuka i svjetla u kino sali, titlovanje filmova, prodaja i izdavanje karata za projekcije, najava filma, kao i ostale operativne aktivnosti kina.
• Pored radionica, članovima kluba imat će priliku prisustvovati predavanjima na temu filma, produkcije i umjetnosti.
• Članovi kluba, kao mladi entuzijasti bi trebalo da osvješćuju svoje vršnjake i okruženje o značaju filma i gledanja filma u Kinu Meeting Point, samim tim da stvaraju vjernu publiku koja će cijeniti umjetnost i lakše razumjevati kompleksnost današnjeg života.
• Članovi kluba, imaju mogućnost davanja prijedloga i slobodu organizovanja posebnih događaja (edukacija, projekcija, radionica i sl.) u saradnji sa menadžmentom Kina Meeting Point, koji će imati istovjetnu svrhu kao što je svrha Kluba, buđenja svesti i povratka publike u Kino Salu Meeting Point
• Klub bi fukncionisao na volonterskom nivou, uz mogućnost učestvovanja u organizaciji i dobijanja posla (uz novčanu nadoknadu) na 21. Sarajevo Film Festivalu. Volonterski rad obuhvata dogovorene aktivnosti najvise 5 puta u toku jednog mjeseca.
• Cilj kluba je da trajno širi svoju brojnost i okvire djelovanja

Organizacija i koordinacija Kluba Filma Meeting Point
Koordinator I♥FILM KLUB-a će organizovati sastanke sa članovima kluba na nedjeljnom nivou, pratiti prisustvo, angažovanost, razgovarati o idejama sa članovima kluba i zajedno sa njima realizovati sve zadatke. Na osnovu evidencije o prisustvu koju će voditi koordinator, Kino Meeting Point i Sarajevo Film Festival će izdati potvrde i dodjeliti druge nagrade članovima koji su redovno učestvovali u klubskim aktivnostima.

Promocija putem društvenih mreža
Glavni cilj I♥FILM KLUB je promovisanje kulture odlaska u kino i educiranje publike o važnosti gledanja filmova na velikom platnu. Članovi kluba se pozivaju da učestvuju u ovoj misiji, te u velikoj mjeri se ohrabruju da podele iskustvo i da promovišu ciljeve I♥FILM KLUB-a putem društvenih mreža. Promocija putem društvenih mreža može se vršiti putem Facebooka i Instagrama objavljivanjem sadržaja koje je kreirao korisnik (fotografije, video zapisi, poruke o statusu) uz oznaku #I<3FILMKLUB Na ovaj način, članovi I♥FILM KLUB-a mogu povećati uticaj obavještavajući svoje prijatelje, porodice i kontakte na internetu o svojim aktivnostima.

Copyright © 2017 Obala Art Centar Sarajevo. Sva prava zadržana